VUOKRAKODIN KEITTIÖN TUUNAUS

18.09.2018

Kun me muutettiin viime keväänä tähän asuntoon niin meillä ei ollut paljon vaihtoehtoja. Asutaan pienellä paikkakunnalla ja vuokrakolmiot on aika kivenalla. Kunnalla oli kuitenkin pari asunta tarjolla ja tähän oli helppo tarttua, koska mun sisko oli asunut tässä ennen meitä ja osasi suositella paikkaa. Naapurit oli ok ja asunto itsessään suhteellisen hyväkuntoinen, puhumattakaan edullisesta vuokrasta. 

Asunnon keittiö oli ihan hyvässä kunnossa, mutta halusin tehdä siitä silti vähän enemmän meidän näköisen. Vuokra-asunnossa ei kannata alkaa hirveästi remontoimaan kuitenkaan joten päädyin kokeilemaan paljon kehuttua D-C-Fix sisustusmuovia. Clas Ohlsoniin siis ja pintaa valitsemaan. Päädyin tummaan eläväpintaiseen väriin, koska ajattelin, että siinä ei heti näkyisi kaikki likatahrat niin helposti. Ja oikeassa olin! Olen kuullut nimittäin, että esimerkiksi valkoinen marmori oli imaissut tomaattisoseen värin itseensä ja jättänyt ikävät punaiset läikät. Edulliseksikin tätä keittiön "remppaa" kutsuisin nimittäin sain päällystettyä koko keittiön vajaalla kahdella rullalla ja yksi rulla maksoi muistaakseni n. 7€. Lopuksi tilasin vielä wishiltä uudet vetimet kaappeihin. Sain mitä tilasin, mutta ruuvit olikin vähän ylipitkät joten vetimet on aavistuksen löysällä, mikä ei kyllä ole vaivannut käytössä mitenkään.

Koko projektiin meni yksi ilta, ehkä pari-kolme tuntia. Juoksin aina välillä imettämässä nukkuvaa vauvaa joten nopeamminkin olisin voinut selvitä. Tein kyseistä hommaa ekaa kertaa ikinä enkä oo koskaan edes tapetoinut mitään aiemmin. Homma oli silti aika helppoa, kunha vaan leikkasi tarpeeksi pieniä palasia kerrallaan. Käytin apuna muistaakseni viivotinta, ettei muovin alle jäänyt ilmakupruja ja hyvin toimi. Pari kuprua silti tuli, mutta niitä ei kyllä edes huomaa. Suurimmat ilmakuplat saa pois myös pistämällä neulalla muoviin reiän ja sitten painamalla siitä ympäriltä ilmat pois. 

Mä oon itse tosi tyytyväinen lopputulokseen ja oon saanut paljon kehuja myös muilta. Helppo ja halpa tapa tuunata huone ihan erinäköiseksi ja kun ollaan muuttamassa pois niin noi voi vaan repiä helposti irti, eikä niistä pitäisi jäädä mitään jälkiä koska alla on sileää keittiölaattaa.

Mitäs te tykkäätte?