SAAKO VAUVAN SUKUPUOLTA TOIVOA?

20.05.2020

Huomenna meillä on kauan odotettu yksityinen ultra ja varasin sen nimenomaan sitä varten, että en malta odottaa rakenne ultraan asti, että vauvan sukupuoli selviää. Lisäksi rakenne ultra on ensisijaisesti tarkoitettu vauvan rakenteiden tutkimiseen, joten miksipä ei käydä selvittämässä sukupuolta ihan erikseen. 

Tämä vauvan sukupuoli-asia tuntuu olevan jonkilainen tabu joidenkin äitien keskuudessa. Olen lukenut paljon kommentteja, jotka sisältävät hiljaista paheksuntaa siitä jos raskaana oleva äiti miettii paljon tulevan lapsen sukupuolta, tai vielä pahempaa; toivoo erityisesti tyttöä tai poikaa. Jotkut tuntuu ajattelevan asian hyvin mustavalkoisesti, eli että sukupuolta miettivä äiti ei esimerkiksi pohtisi tulevan vauvan terveyttä ollenkaan. Jos joku äiti erehtyy mainitsemaan, että toivottavasti ultrassa selviäisi vauvan sukupuoli niin toinen kommentoi, että "Eikös paljon tärkeämpää ole, että onko vauvalla kaikki kunnossa?" No tottakai! Se nyt on täysin selvää. Se, että vauvan toivotaan olevan terve on niin itsestäänselvää, ettei sitä tule edes mainittua. Tottakai jokainen äiti toivoo tervettä vauvaa enemmän, kuin mitään muuta. Se, että pohtii uteliaana myös onko vatsassa tyttö vai poika ei mitenkään poissulje asiaa. Ymmärrän, että taustalla saattaa olla esimerkiksi lapsettomuutta, kokemus ultrasta jossa saatiin huonoja uutisia koskien vauvan terveyttä, tai muuten täynnä huolia oleva raskaus, jolloin on varmasti olo, että ei mitään väliä onko vatsassa tyttö tai poika kunhan vaan vauvalla olisi kaikki hyvin. En silti ymmärrä paheksuntaa, joka sitten kohdistetaan sukupuolta pohtivaan äitiin.

Tämä raskaus on minulle luultavasti viimeinen. Ainakin näin me ollaan miehen kanssa puhuttu. Siksi mulle onkin erityisen tärkeää ottaa niin sanotusti raskaudesta kaikki ilo irti ja nauttia täysin rinnoin jokaisesta hetkestä. Mulla oli jo pienenä toive pojasta ja tytöstä. Koska mulla ei itselläni koskaan ollut isoveljeä syntyi itselleni unelma siitä, että saisin ensin pojan ja sitten tytön. Rukoilin tätä asiaa Jumalalta jo pienenä tyttönä. Olen unelmoinut kuitenkin omasta tyttärestä todella paljon. Silloin, kun odotin Andreasta toive tyttövauvasta vaan vahvistui. Kun sain tietää, että vauva onkin poika, koin pienen ohikiitävän hetken jopa pientä pettymystä. Olen kasvanut kolmen siskon keskellä ja vaikka minulla yksi pikkuveli onkin, en silti osannut kuvitella itsestäni pojan äitiä. Pettymys katosi hyvin nopeasti ja muistin tuon pienen rukouksen, jonka olin huikannut Taivaanisän puoleen nuorempana. Ehkä Hän todella oli kuullut pyyntöni ja halusi tehdä unelmastani totta. Saisin ensin pojan ja sen jälkeen tytön. Sain asialle rauhan. Rakastan Andreasta enemmän, kuin mitään muuta. Pojan äitinä on aivan parasta! Se on tuntunut täysin luonnolliselta alusta saakka. Toive tytön äitiydestä elää kuitenkin edelleen vahvana sisälläni. 

Jos selviää, että odotankin toista poikaa, myönnän, että siitä tulee minulle pieni pettymys. Tämä ei kuitenkaan vähennä rakkauttani tulevaa vauvaa kohtaan millään tavalla. Lapsi tulee olemaan silti kaikinpuolin haluttu ja rakastettu. Tunteet ja toiveet koskien vauvan sukupuolta on inhimillisiä tunteita, samoin kuin pettymyksen tunne jos vauva ei olekaan sitä sukupuolta, mitä äiti toivoo. Painotan vielä että, jos tulen kokemaan pettymystä vauvan sukupuolesta niin tunne on hyvin inhimillinen, se menee ohi ja minun ei tarvitse kokea siitä millään tavalla huonoa omaatuntoa. Sanon tämän ääneen siltä varalta jos tätä lukee joku muu äiti, joka on joskus kokenut sukupuolipettymyksestä huonoa omaatuntoa. Ei tarvitse. 

Mun mieheni perheessä on pelkkiä poikia ja mies onkin ilmoittanut jo kauan sitten, ettei häneltä tule, kuin vain poikia. Pilke silmäkulmassa tietenkin. Jotenkin mies on saanut mut vakuutettua tosi hyvin, kun mun on jotenkin mahdoton kuvitella meille tyttöä. Vaikka toivon tyttöä niin löydän paljon hyviä puolia myös siitä, että meille tulisi veljekset. Olisihan se nyt aika suloista (ja käytännöllistä)! Myös nimi pojalle on jo valmiiksi mietittynä ja se on täydellinen! Kai se on kuitenkin pakko painottaa tässä lopuksi vielä, että kaikista eniten toivon kuitenkin vauvan olevan terve. ♥

Ps. Instan stooreissa leikkimielisten tyttö vai poika-testien tulokset. Mitä veikkaatte, kumpi meille loppujenlopuksi tulee?