NUB-TEORIA, SELVISIKÖ MEIDÄN VAUVAN SUKUPUOLI JO?

14.05.2020
Kuva: Vau.fi
Kuva: Vau.fi

Oletko kuullut nub-teorista? Itse en ollut moiseen törmännyt vielä silloin, kun odotin Andreasta, mutta tämän vauvan kohdalla olen perehtynyt teoriaan melko hyvin.

Raskausviikosta 12 vauvalla on havaittavissa selkeä nub, eli sukupuolikyhmy. Tästä pienestä kumpareesta jalkojen välissä kehittyy 12+0 viikosta eteenpäin vauvalle joko pojan tai tytön sukupuolielimet. Nub ei aina näy ultrakuvassa, koska edessä saattaa olla jalka tai muu, mutta hyvällä tuurilla tuosta kyhmystä voi saada hyvin tarkankin kuvan.

Olennaista tässä teoriassa on se, että tytöillä kyhmy jää suoraan samassa linjassa selkärangan kanssa, kun taas pojilla nub nousee viistoon yli 30 asteen kulmaan selkärangasta katsottuna, tai joskus nub jopa törröttää suoraan ylöspäin. Silloin voi jo aika varmasti todeta vauvan olevan poika. Vielä 12+0 nub näyttää pojilla ja tytöillä suhteellisen samanlaiselta, mutta päivien edetessä pojilla tapahtuu nubissa selkeä muutos. Yleensä rv 13 mennessä voi hyvästä ultrakuvasta erottaa jo onko kyseessä tyttö tai poika. Toki virhearvioitakin sattuu. Voi olla, että nub on vielä 13 viikon alussa tyttömäinen, mutta nouseekin sitten ihan parissa päivässä pojaksi. Tätä kutsutaan ns. "myöhäiseksi kohoajaksi" karkeasti englannista käännettynä. Joskus kuvakulma voi olla huono ja nub ei näy kokonaan tai on vaikea arvioida missä kulmassa nub on selkärankaan nähden. Tällöinkin on vaikea antaa tarkkaa arviota, onko kyseessä tyttö vai poika.

Andreaksen ultrakuva rv 12+0, nub ympyröitynä.
Andreaksen ultrakuva rv 12+0, nub ympyröitynä.

Meillä oli nt-ultra raskausviikolla 12+4 ja en saanut hyvää kuvaa vauvasta, jossa nub näkyisi selkeästi. Sain ottaa kuitenkin pienen videopätkän ja siinä vauvan nub oli todella selkeä. Facebookissa on paljon erilaisia kansainvälisiä nub-ryhmiä, jossa niin amatöörit, kuin myös ammattilaiset tarkastelevat ultrakuvia ja näkyykö niissä tyttö vai poika nub. Itse latasin silloin muutamaan ryhmään tämän videon ja sain paljon veikkauksia tietystä sukupuolesta. Innostuinpa tästä teoriasta sen verran, että lähetin ultrakuvan sähköpostitse 12€ maksua vastaan myös englantilaiselle nub-teoriaan perehtyneelle firmalle, jossa ammattilainen antaa arvionsa vauvan sukupuolesta. Tein pientä taustatyötä firmasta, ennen kuin kuvani sinne lähetin ja palaute ihmisiltä oli todella positiivista. Virhearviot tältä firmalta ovat kuulemma harvinaisia. Sain vastauksen 2h kuluttua ja tulos oli sama, mitä facebookin ryhmissä oli veikattu. Liikaa näistä arvioista en ole kuitenkaan innostunut enkä suinkaan alkanut shoppailemaan tietyn värisiä vaatteita, koska oma ultrani oli tosiaan 12+4 joten on mahdollista, että nub olisi tästä vielä noussut. Meille siis veikattiin tyttöä syntyväksi!

Jännityksellä jäämme odottelemaan, että pitikö tämä teoria meidän kohdalla paikkaansa, sillä ensi viikolla torstaina olemme menossa yksityiseen ultraan kurkkaamaan miniä ja toivottavasti saisimme samalla jo sukupuolenkin selville. Onko teillä osuneet nub veikkaukset oikeaan?