KIITOSPÄIVÄ 2019

29.11.2019

Meidän perheessä juhlitaan kiitospäivää. Miksi? Koska jo lapsena päätin, että haluan sitä aikuisena oman perheeni kanssa juhlia. Amerikkalaisilla elokuvilla ja sarjoilla oli oma vaikutuksensa ja aina vain ihailin tätä ihanaa juhlapyhää. Minulle perhe on omassa arvomaailmassa aivan ykkönen ja rakastan, kuinka tämä juhlapyhä tuo perheen saman pöydän ääreen ainakin kerran vuodessa. On myös ihana keskittyä päivän verran siihen, mistä kaikesta on kiitollinen, kun ei se välttämättä ihan aina normi arjessa tule mieleen. 

Viime vuosina olen huomannut, kuinka Suomessa juhlitaan vuosi vuodelta näkyvämmin halloweenia. Omassa lapsuudessa se oli juurikin vain amerikkalainen juttu eikä silloin sitä vielä paljoa juhlittu. Meidän perheessä ei juhlita halloweenia, mutta ollaan omaksuttu tämä toinen amerikkalainen juhlapyhä omiin perinteisiin mukaan. Olen siitä tosi iloinen! 

Mun oli tarkoitus panostaa vähän enemmän eilen kattaukseen ja kuviin, mutta kiireessä en kuitenkaan ehtinyt. Järjestetään päivällinen joka vuosi yhdessä pikkusiskoni kanssa ja edellisestä vuodesta viisastuneina oltiin tehty joitakin juttuja jo etukäteen valmiiksi. Kiire tuli silti, koska uppouduttiin päivällä katsomaan GossipGirlin thanksgiving-jaksoja. Jos haluaa hyvää kiitospäivän tunnelmaa niin suosittelen myös How i met your mother:in thanksiving-jaksoja. Siskoni suosittelee puolestaan frendejä. Blindside on myös ihana leffa jota voisin katsoa kiitospäivänä.

Menu on jokainen vuosi sama lukuunotamatta jälkiruokaa:

  • Lihapullia ja ruskeaa kermakastiketta
  • Perunamuusia
  • Kasvisgratiinia
  • Bataattiranskalaisia
  • Salaattia
  • Maissia ja papuja

Perheessämme on erityisruokavalioita ja tämä menu on osoittautunut toimivaksi niiden suhteen. Ruuat ovat myös pienten lasten mieleen. Tänä vuonna kaikki oli gluteenitonta paitsi bataattiranskalaiset, koska ostimme ne valmiina. Ensi vuonna teemme nekin itse.

Jälkiruokana edellisenä vuonna oli kurpitsapiirasta ja tänä vuonna leipuri-kondiittori siskoni loihti ihanan kinuskisen omena-pekaanipähkinäpiirakan. Sen kaverina oli vanilijajäätelöä. 


Ruoka maistui kaikille ja päivällinen oli oikein onnistunut. Oli ihana viettää iltaa yhdessä rakkaiden kanssa. Jouluna ollaan kaikki aina vähän eri osoitteissa niin kiitospäivänä on ihana, että kaikki on yhdessä koolla. 

Seuraavaa vuotta jo odotellessa..